КАТАЛОГ ТОВАРОВ КАТАЛОГ ТОВАРІВ

Мелена кава

    Фільтр
    Чому розмір помелу кави такий важливий?
    Каву можна приготувати крапельним способом або під тиском, тому процес та розмір помелу повинні відповідати вашому обладнанню для приготування кави. Кожне обладнання призначене для вилучення смакових характеристик кави з використанням конкретного методу і протягом певного періоду часу. Щоб отримати максимально добрий смак, вода повинна проходити через помел з певною швидкістю і під потрібним тиском - іноді швидко, іноді повільно. Якщо вода протікає дуже швидко через мелену каву, вона не встигає ввібрати аромати, тому ваша кава буде недостатньо екстрагуваною. Іншими словами, вона буде занадто рідко та слабкою . Якщо вода тече занадто повільно або зовсім не тече, смак стане занадто міцним. Кава буде сильно екстрагуваною. Вон буде дуже концентрованою і матиме гіркий смак.
    Який розмір помелу краший для ручної (ріжкової) кавомашини?
    Ручні кавові машини еспресо здатні приготувати каву в найкоротші терміни в порівнянні з іншим кавовим обладнанням. Якщо бути точним, приготування еспрессо займає від 20 до 30 секунд! Таким чином, час контакту води і кави відносно невеликий. Однак, важливо переконатися, що вода не проходить через каву дуже швидко, так як їй потрібен час, щоб ввібрати аромат кави. Тому вам знадобиться дрібний помел кави: він сповільнить потік води та забезпечить зволоження всієї кавовій гущі.
    Який розмір помелу кави підходить для гейзерній кавоварки (кавоварки Moka)?
    Гейзерні кавоварки або кавоварки Мока, також відомі як італійські кавоварки, вимагають більше часу, ніж ріжкові кавоварки еспресо. Щоб приготувати чашку кави, знадобитися кілька хвилин. Через свій унікальний метод екстракції, для приготування мока ми рекомендуємо вибирати середній помел.
    Який розмір помелу потрібен для крапельної кавоварки?
    Для крапельних кавоварок потрібно такий розмір помелу, який дозволить воді легше циркулювати, і в той же час у неї повинно бути достатньо часу для отримання кавових ароматів (від 3 до 5 хвилин). Тому вам слід вибрати середній або грубий помел.
    Який розмір помелу повинен мати кави для френч-преса?
    Інфузія в френч-пресі займає від 4 до 5 хвилин, відповідно вода повинна циркулювати легше, що вимагає більш грубого помелу. Якщо використовувати дрібний помел - кава може дати гіркий смак, а також дрібна гуща може пройти через фільтр і опинитися у вашій чашці.
    Який помел кави потрібен для турки?
    Турецька кава готується без фільтра і вживається, коли кавова гуща ще знаходиться у вашій чашці! Для цього потрібно, щоб кавові зерна були подрібнені до дуже тонкої, схожої на муку консистенції, яка навіть більш дрібна, ніж помел при приготуванні еспрессо. Так як дуже тонкий помел зустрічається рідко у європейських виробників, а ви є справжнім поціновувачем турецької кави - варто задуматися про покупку якісної турецької кавомолки.
    Що робити, якщо кава має кислий смак?
    Наступного разу спробуйте взяти каву з більш дрібним помелом, щоб добитися ідеальної екстракції. А також зверніть увагу на каву з вмістом зерен робусти.
    Чому кава виходить гіркою?
    Як правило, основними причинами гіркого смаку кави є: несвіжі боби, пережарені зерна, занадто довге заварювання або дуже дрібний помел.